tom-dorothe

“Ze communiceren veel en goed. Ook op vrijdagavond om half tien, als er op dat moment iets te melden is”

Gezeten in de tuin van het oude huis vertelt Tom: “Als je met pensioen gaat is het de bedoeling dat je gaat uitrusten. Maar ik zou niet weten waarom, wij zijn veel te ondernemend. Dus was de vraag: wat gaan we nu doen? Ik beeldhouw al meer dan twintig jaar, maar dat kon ik voorheen niet combineren met mijn werk. Een aantal jaren geleden bedacht ik me dat ik na mijn pensioen meer met kunst wilde gaan doen.”

“We hebben hier wel eens activiteiten in de tuin, dan staan er op zondagmiddag tachtig tot negentig auto’s voor de deur. Als je dat een paar keer per jaar doet wordt het vervelend voor de buurt. Als we hier mee verder wilden, moesten we dus verhuizen. En het nieuwe huis ligt aan de rand van de binnenstad, dat trok ook wel. We hebben eerst het nieuwe pand gekocht. Het vertrouwen dat we dit zouden verkopen hadden we wel.”

Goede communicatie

Bij de verkoop werd de hulp van Ad en Ruben Fokke ingeroepen. Tom: “Zelf verkopen werkt niet goed, is mijn ervaring. Dat is eigenlijk geen overweging geweest. Iedereen heeft z’n expertise, en wij zijn zelf geen makelaars. Wat we positief vonden aan Ad en Ruben: wat je ziet is wat je krijgt. Geen flauwekul, geen verkoopverhalen waar je doorheen prikt. En wat ik verfrissend vond: ze communiceren veel en goed. Ook op vrijdagavond om half tien, als er op dat moment iets te melden is. Via WhatsApp, een voicemailtje of een telefoontje. En hun kracht is dat ze met z’n tweeën zijn, ze vullen elkaar aan. Ook als je de vraag bij Ad neerlegt en het antwoord van Ruben krijgt, is het goed.”

Het huis heeft een half jaar te koop gestaan. Tom: “Als er een potentiële koper kwam werd dat altijd teruggekoppeld. Je krijgt het gevoel dat ze snappen dat je niet iedere week een huis verkoopt. En Funda is tegenwoordig natuurlijk allesbepalend. De foto’s waren perfect en hartstikke snel. Het stond meteen op Funda.”

Naar de notaris

Na een aantal bezichtigingen kwam er een bod en kon er worden onderhandeld. Tom: “Ook daarin was de communicatie hartstikke goed. We zijn zeer tevreden over de verkoopprijs. Ook de aktes en het voorlopig koopcontract hebben ze keurig verzorgd, zodanig dat het voor beide partijen acceptabel was. We zijn met Ad en Ruben naar de notaris gegaan en hebben daar alles doorgenomen. Handtekening, klaar. Je hoeft zelf niks te doen.”

“We zijn met Ad en Ruben naar de notaris gegaan en hebben daar alles doorgenomen. Handtekening, klaar. Je hoeft zelf niks te doen.”

“Wat ik zo leuk vind: Ruben komt in het nieuwe huis ook kijken. Dat hadden we in het verleden nog niet meegemaakt, dat er na de betaling nog contact is. En je ziet dat het pure belangstelling is, geen aangeleerd kunstje.”

 

 

Kennis maken?

contact

Vul het contactformulier in

We nemen binnen een dag contact met je op.